NJEGA DJEČJE KOŽE

Koža male djece ima jednak broj slojeva kao i koža odraslih. Razlika od kože odraslih je u nekoliko važnih anatomskih i fizioloških osobina: tanja je i ima ograničenu zaštitnu funkciju. Funkcija lučenja žlijezda lojnica i znojnica kod beba i male djece relativno je slaba, a neznatna pigmentacija kože pridonosi pojačanoj osjetljivosti na UV zračenje. Zbog tih je razlika koža male djece vrlo osjetljiva na kemijske, fizikalne i mikrobiološke utjecaje. Slabije je izražena njezina sposobnost regulacije topline. Odgovarajuća njega iznimno je bitna od dojenačke dobi do dvanaeste godine života, kada koža djeteta po svojoj strukturi i funkciji odgovara koži odraslih.

Eucerin® proizvodi za pranje i njegu suhe i osjetljive kože te proizvodi za zaštitu od sunca namijenjeni su bebama i djeci. Zbog svojeg su sastava i medicinskog učinka iznimno pogodni za njegu dojenčadi, beba i male djece.

Dječja koža s posebnim područjima sklonima iritaciji (unutrašnja strana lakta i iza koljena tzv. pregibna područja) traži dodatnu njegu i zaštitu kako bi bila podatna i glatka te kako bi se istodobno spriječili daljnje crvenilo i iritacija. Izrazito suha koža vrlo je osjetljiva na vanjske utjecaje jer je oštećen prirodni zaštitni sloj kože. Zato je vrlo važno redovito upotrebljavati hidratantne proizvode kako bi se regenerirao njezin zaštitni sloj. Primjerena njega može znatno poboljšati stanje kože djeteta. Proizvodi trebaju sadržavati samo odabrane, vrlo blage sastojke za koje je dokazano da ih podnosi osjetljiva koža beba i djece te suha koža.

Problemi s kožom

Kod većine djece s alergijskim reakcijama bolest se manifestira bez obzira na vrstu hrane koju dijete pojede, a alergija se može pojaviti kod djece koja su na majčinom mlijeku. Ako ubrzo nakon uvođenja zamjenskog mlijeka koža postane suha, hrapava (pogotovo na pregibima te na licu) uz crvenilo, ljuštenje i svrbež, tada možemo govoriti o atopijskom dermatitisu. Pravilnom njegom dječje kože smanjuje se suhoća i hrapavost te ublažava svrbež i osjećaj zategnutosti. Regenerira se zaštitni hidrolipidni sloj i koža postaje otpornija na vanjske alergene i iritanse. Skraćuje se vrijeme liječenja kortikosteroidnim kremama.

Preporučuje se minimalno dva puta na tjedan uporaba Eucerin® uljne kupke. Dijete se zadržava u kupki do 10 minuta pri temperaturi od 35° do 37°C te se bez ispiranja briše nježnim suhim ručnikom. Nakon kupanja na tijelo se nanese Eucerin® njega s esencijalnim omega masnim kiselinama koje su potrebne za obnavljanje ceramida u koži (Eucerin® Losion za tijelo s 12% omega masnih kiselina i licochalconom, Eucerin® pH5 losion za osjetljivu kožu tijela ili Eucerin® pH5 losion F za osjetljivu kožu tijela). U atopičnoj koži smanjena je količina lipida ceramida, a povećan gubitak vode, pa je stoga potrebna pravilna njega. Pri odabiru preparata prednost treba dati proizvodima koji su hipoalergene formule, bez mirisa, boja i konzervansa. Hidratantne kreme prilagođene koži djece s neurodermitisom povećavaju vlažnost, poboljšavaju njezino stanje, sprječavaju prolazak alergena kroz kožu i smanjuju potrebu za primjenom lokalnih kortikosteroida. Kreme za njegu koriste se dva puta na dan i lagano se umasiraju.

Proizvodi Eucerin® za njegu suhe kože i Eucerin® pH5 za njegu osjetljive kože testirani su u sveobuhvatnim kliničkim istraživanjima, a izvrsnu djelotvornost i podnošljivost na koži ta su istraživanja i dokazala.

Rezultat: proizvode Eucerin® za njegu suhe kože i Eucerin® pH5 za njegu osjetljive kože dermatolozi i pedijatri stavljaju na posebno mjesto, kao proizvode za djecu koja imaju suhu kožu tijela, lica, te neurodermitis i psorijazu. Visoko učinkovite, prirodne djelotvorne tvari (ureja, ulje iz sjemenki noćurka, ulje iz sjemenki grožđa, licochalcon) pružaju rješenje posebnih problema suhe kože.

  • Kako bi se spriječilo izbijanje iritacija i alergija na koži, proizvodi ne sadrže boje i mirise.
  • Svi proizvodi su izvrsne podnošljivosti na koži.